Bizi Arayın
0545 776 5765
Mail Adresimiz
pmk.akademi@gmail.com
Çalışma Saatleri
Pazartesi-Cumartesi: 09.00 - 19.00
Mersin, Yenişehir
Şanlıurfa, Viranşehir

1. Bağımlılık Danışmanlığı Süreci Nasıl İşler?

Danışanlarımızın en çok sorduğu sorudur: Hocam, sizce her şey düzelecek mi?

Bağımlılık danışmanlığı sürecinde kişiler, haz elde etmek ya da mevcut sıkıntıdan uzaklaşmak adına ya vücuda yabancı bir madde alır ya da kumar, oyun, alış-veriş vb. davranışsal yöntemleri seçerler. İlk etapta ciddi manada keyif sağlayan bu durum zamanla bir hayli sorun yaratan olaylar silsilesi haline gelir. Kontrol edilemediği takdirde ise bireylerin düşünsel, duygusal, davranışsal ruhsal ve sosyal boyutlarında ciddi tahribatlar meydana getirir.

Bağımlılığın türü, sıklığı ve yoğunluğuna göre tedavi planımız değişmektedir.

2. Sürecimiz

Danışanımız ile temel şikayetleri doğrultusunda bireysel görüşmeler alınmakta ve tedavi rotamız belirlenmektedir. İlerlemiş ya da kontrol edilemeyen durumların mevcudiyeti doğrultusunda PMK Danışmanlık’ ın anlaşmalı özel sağlık kuruluşlarına hasta sevk edilmekte ve detoksifikasyon (arınma) adını verdiğimiz yatış tedavisi (yataklı servis aşaması) başlamaktadır. Hastamız, burada uzman hekimlerimiz ve psikiyatri hemşirelerimiz ile fiziksel detoksunu gerçekleştirmektedir. Hastanede yatış süresi bağımlılık şiddetine göre değişmektedir (15 – 30 – 45 – 60 gün vb).

 

Danışanımız burada psikofarmakolojik tedaviye başlamakta ve bedenindeki toksik maddelerden arındırılmaktadır. Psikiyatrist hekimler tarafından reçete edilen ilaçların devamlılığının sağlanması önem arz etmektedir.

 

Fiziksel detoks akabinde ise mental rehabilite aşaması başlamaktadır. Uzman bağımlılık psikologları, uzman klinik psikologlar, sosyal çalışmacılar, aile terapistleri ve iş – uğraş edindirme uzmanlarımız ile sürecimiz talebe bağlı olarak yüz yüze ya da online olarak devam ettirilmektedir. Bağımlılığın altında yatan dinamikler etkili bir şekilde irdelenmekte ve bağımlılıkla birlikte gelişen eş hastalıklar (kaygı bozukluğu, depresyon, dikkat ve odak problemleri, dürtüsellik vb.) çalışılmaktadır. En çok önem verdiğimiz durumlardan biri de aile ilişkileri ve sosyal uyumdur.

 

Hastamızın tekrardan madde kullanım durumu (relaps) önlenmesi için terapistlerimiz ile yol haritaları, kriz durumları, alarm evreleri gibi yapılandırılmış sistemlerimiz detaylandırılmakta ve haftalık olarak aile ile yüz yüze ya da online toplantılar yapılmaktadır.